Петък,

Петков за газа: Победа! Проверява Южен поток

От: СТАНДАРТ -
6249
Петков за газа: Победа! Проверява Южен поток
A
A
A

Победа. Така премиерът Кирил Петков определи визитата си в САЩ и договорения втечнен газ в началото на правителственото заседание.

Договорихме 2 кораба за юни месец да пристигнат, които са на цени, значително по-добри от цените на европейските пазари и от тези на Газпром. Министерството на енергетиката ще продължи да договаря дългосрочните доставки, коментира Петков.

Това дава възможност за първи път България да има истинска диверсификация, българите да имат най-добрите цени, най-сигурните доставки, без да разчитаме на един доставчик, който едностранно да променя цени и договори. Това беше една огромна победа, коментира още премиерът. Но така и не каза каква ще е цената на въпросния втечнен газ.

Второто нещо, имаме голям напредък за намирането на заместващи Ф-16 самолети, като алтернатива на това, че има забавяне на тези, които поръчали, а се бавят. Министърът на отбраната продължава с намирането на тези заместващи общности, така че българското небе да бъде защитено, каза още Петков.

Той обяви, че още днес ще издаде заповед за пълна проверка по всичките аспекти на Южен поток. Този тип проекти са точно за това което се говори, когато корупцията се използва като инструмент за външна политика от страна на Путин, заяви Петков.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички