Кирил Петков с неочаквано предложение към строителите

Премиерът обсъжда проблемите в сектора

Кирил Петков с неочаквано предложение към строителите | StandartNews.com

Министър-председателят Кирил Петков се среща с представители на пътния бранш днес на Гара Яна край София. В рамките на срещата ще бъдат обсъдени проблемите в сектора.

"За мен е много важно да говоря точно с малките превозвачи. Това са хората, които си изкарват хляба всеки ден с най-голяма трудност и искам да чуя от първо лице кои са основите им проблеми, както и да обясня ситуацията с пътищата, която се случва в последната седмица", каза Петков, цитира БНТ.

Правителството ще предложи 600 млн. лв. да се платят веднага на строителните фирми след гласуване в Народното събрание, а останалите 50% да минават през парламентарни комисии, след като има доклад на експерти, че тези дейности са реално извършени, заяви още премиерът.

"Предложихме на нашите коалиционни партньори, включително ИТН, в четвъртък да мине санирането на тези договори, обаче под условие, че вторите 50% минават под парламентарен отчет. Предложението е в четвъртък това решение да бъде гласувано в пленарна зала", обясни премиерът.

Относно избора за управител на БНБ - според Кирил Петков най-добре ще е ИТН да оттеглят номинацията на Любомир Каримански и коалицията да се обедини около един кандидат.

"В момента г-н Каримански има подкрепата само на една от четирите коалиционни партньори", подчерта премиерът.

"Нищо няма да се прави по отношение на Северна Македония без решение на парламента", категоричен е Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай