Новина от Петков. Решението за ГЕРБ

Повечето от участниците в лидерската среща не застанаха да говорят пред медиите

Новина от Петков. Решението за ГЕРБ | StandartNews.com

Всяка седмица във вторник лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, заедно с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, ще се срещат, за да обсъждат въпросите от Народното събрание и „други важни теми от деня”. Това обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков след лидерската среща в парламента.

„Ако имаме регулярна комуникация, шансът да излезем извън контрола на ситуацията е много по-малък. Надяваме се да съберем комуникацията, така че двете групи да се движат по-ясно, по-точно и с ясни решения, които са добри за България”, поясни Петков, цитиран от Нова.

Атанас Атанасов подчерта, че общото управление продължава, като е създаден механизъм за обща работа.

Лидерската среща в Народното събрание продължи повече от два часа. В нея участваха всички лидери на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел. След нея не стана ясно дали ще се подпише споразумение, с което управлението на държавата да продължи безпроблемно.

От ГЕРБ продължават да обвиняват ПП-ДБ заради назначения във властта, а вторите в парламента недоволстват от това, че ГЕРБ намират плаващи мнозинства в прокарване на техни закони.

Повечето от участниците в лидерската среща не застанаха да говорят пред медиите след края ѝ и излязоха през страничния вход на парламента.

Междувременно стана ясно, че от ПП-ДБ ще издигнат свой кандидат за шеф на БНБ. От своя страна от ГЕРБ настояват Димитър Радев да остане на поста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай