Бъдещето на Сметната палата. Петков проговори след срещата с Главчев

За номинацията му за председател на Сметната палата съобщи Десислава Атанасова

Бъдещето на Сметната палата. Петков проговори след срещата с Главчев | StandartNews.com

Имахме изслушване на Главчев от нашите експерти в областта на финансите и на одита и бяха зададени ключови въпроси във връзка с контрол на публичните средства. Депутатите от ПП-ДБ ще уведомят цялата група и на общ съвет ще се вземе финалното решение.

Това заяви Кирил Петков пред журналисти, след срещата с Димитър Главчев, номиниран от ГЕРБ-СДС за председател на Сметната палата, предаде "ДарикНюз".

За номинацията на Главчев съобщи в кулоарите на парламента по-рано в сряда председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, след среща между ръководствата на групите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, в която участва и финансовият министър Асен Василев.

ВИЖ ОЩЕ: Голяма новина от Петков! Решението за БНБ

Преди това депутати от ПП-ДБ разговаряха с управителя на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев, който е предложен от ГЕРБ за следващ мандат начело на институцията, след което съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков обяви пред журналисти, че парламентарната група ще подкрепи кандидатурата на сегашния гуверньор на Централната банка и за нов мандат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай