Събота,

Петков освободи зам.шефа на ДАНС и назначи петима зам.министри

От: Стандарт -
Петков освободи зам.шефа на ДАНС и назначи петима зам.министри
A
A
A

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени петима заместник-министри и е освободен предсрочно от длъжността заместник-председател на ДАНС.

На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията са назначени Илия Илиев и Владимир Върбанов. 

Илия Илиев е инженер геодезист по образование, завършил е УАСГ. Професионалната му кариера е свързана с частния сектор, като притежава дългогодишен управленски опит в сферата на инвестиционното железопътно и пътно проектиране. 

Владимир Върбанов е юрист по образование, дългогодишен преподавател е по международно морско право в Техническия университет в гр. Варна. От 2017 г. досега е арбитър в Арбитражен съд София и Арбитражен съд Варна. 

От длъжността заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията са освободени Александър Пулев и Христина Велинова. 

Ирена Димитрова и Васил Георгиев са назначени на длъжността заместник-министър на външните работи. 

Ирена Димитрова е дипломат с над 20-годишен стаж и е преминала последователно през всички етапи на кариерно развитие в МВнР. Била е на два задгранични мандата – в Обединеното кралство и в Постоянната делегация към НАТО в Брюксел.  Завършила е Философския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ с магистърска степен и Дипломатическата академия на Кралство Испания с академична степен „Магистър по международни отношения“ от Мадридския университет Компултенсе. 

Васил  Георгиев има магистърски степени по Тюркология и по Право от СУ „Св.  Климент Охридски“, със специализация международно право и международни отношения. Бил е на задграничен мандат в посолството на Република България в Република Турция, народен представител в 45-то  и 46-то Народно събрание, член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и ръководител на Делегацията в Парламентарната асамблея на Съюза на Средиземноморието. Притежава дългогодишен управленски опит в частния сектор.

Атанас Добрев е преназначен от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите на поста заместник-министър на земеделието. От длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободена Ренета Колева. 

С решение на Министерския съвет Венелин Димитров е освободен предсрочно от длъжността заместник-председател на Държавна агенция „Национална сигурност“. Правителственото решение е взето неприсъствено. 

БГНЕС припомня, че на 14 октомври 2021 предишният зам.-председател на ДАНС Николай Ненков бе освободен по негово искане. За заместник-председател на ДАНС тогава бе определен Венелин Димитров. Той е бил дългогодишен служител на МВР и на ДАНС. От 2019 г. до 14 октомври 2021 е служител по сигурността на информацията в „Булгаргаз“ ЕАД.

 

 

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички