Понеделник,

Петков нарече "странна опорка" твърдение, че се крие война с арести

От: Стандарт -
Петков нарече "странна опорка" твърдение, че се крие война с арести
A
A
A

„Това е много странна опорка – каква невероятна фантазия трябва да има някой: да арестуваш някой, за да скриеш война. Трябва да си луд“. Така премиерът Кирил Петков коментира твърденията, че акцията срещу Бойко Борисов и други членове на ГЕРБ е само опит за отклоняване на вниманието от пряко замесване на България в украинския конфликт, съобщи бТВ.

„Ако някога трябва да вземем решение по отношение на оръжието, ще го направим прозрачно на ниво парламент, няма да са еднолични решения, взети от някой. Никакви ракети няма да се дават на никого в този момент“, категоричен беше Кирил Петков, като допълни, че темата даже не е обсъждана със САЩ, въпреки предстоящото посещение на шефа на Пентагона у нас.

По думите му единствено ще се търси по-добра координация на равнище НАТО, а Украйна ще продължи да получава хуманитарна помощ от нашата страна.

Освен това стана ясно, че предстои Планът за възстановяване да бъде официално подписан в София в присъствието на председателя на ЕК.

Кирил Петков вече е разпитан по досъдебното производство срещу функционери на ГЕРБ. По думите му с разследващите са коментирали доклад на Министерството на финансите, който засяга одитната агенция по еврофондовете. Има явни факти, че когато е бил министър Горанов, контролът не е бил достатъчно добър, уточни Петков.

„Корупцията не разграничава национални от европари. Хората, които използват корупционни практики, просто взимат за свое облагодетелстване обществени пари“, допълни премиерът.

„Искам да поздравя МВР за това, че са свободни – че не ги е страх да направят това, което по закон трябва да направят. Това е единственият начин в България да има промяна – недосегаемите да не са над закона“, заяви Кирил Петков.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички