Петков на протеста: Стига сме се делили на сто различни парчета

Аз съм тук, за да чуя вашите критики, каза премиерът

Петков на протеста: Стига сме се делили на сто различни парчета | StandartNews.com

Протест под прозорците на властта в центъра на София. Демонстрацията е организирана от ПП „Възраждане“ и е срещу зеления сертификат. 

Министър-председателят Кирил Петков отиде при демонстрантите и дори взе микрофона от импровизираната трибуна пред сградата на парламента. 

Петков каза пред протестиращите: „Знаете ли защо съм тук при вас? Защото е важно, ако искаме да има промяна в тази страна, да работим заедно. Аз съм ходил на много протести“, каза още той, но беше прекъснат от освирквания.

"Аз съм тук, за да чуя вашите критики", каза още премиерът. Той припомни, че управляващите планират пълно отпадане на зеления сертификат у нас, но демонстрантите започнаха да скандират "Още днес!". Петков продължи: "Това, което искам да ви кажа е, че нашето правителство не го е страх да говори с народа". 

„Трябва да започнем да си говорим, хора! Трябва да работим заедно. Ако искаме да имаме силна държава, тази държава трябва да работи заедно със собствените си граждани – стига сме се делили на сто различни парчета“, каза още премиерът.

Петков отбеляза, че „единият вариант беше да си стоя горе в офиса и да ви гледам през прозореца“, но „формата на протест е важно нещо“. В крайна сметка той се отказа от опитите си да надвика демонстрантите и си тръгна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай