Петков зове за повече ваксинирани и в администрацията, и в бизнеса

„Моята първа заповед днес ще е всеки в Министерски съвет да влиза със зелен сертификат, надявам се това да стане и в министерствата. Направете това и във вашия бизнес”, заяви премиерът

Петков зове за повече ваксинирани и в администрацията, и в бизнеса | StandartNews.com

От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация. Моля ви и ви призовавам! Моята първа заповед в МС днес ще бъде всеки в Министерски съвет да влиза със зелен сертификат и се надявам това да стане във всички министерства, това заяви премиерът на България Кирил Петков при откриването на срещата Powers Summit. По думите му, трябва да се вдигне сериозно нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да бъде отворен, децата да ходят на училище и болниците да не са пълни. „Моята първа заповед днес ще е всеки в Министерски съвет да влиза със зелен сертификат, надявам се това да стане и в министерствата. Направете това и във вашия бизнес”, заяви Петков."Това е общо дело и споделена отговорност, която всички заедно трябва да направим", допълни Петков.

Петков призова бизнеса да последва примера на администрацията, за да се вдигне нивото на ваксинация в страната.

"Няма как да бъдем успешни в бизнес иновациите, ако здравната ни система не работи, ако работниците ни са болни, ако затваряме икономиката, защото не можем да се ваксинираме. Моля ви и ви призовавам, защото трябва да сме практични, от днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация", настоя той.

На форума той подчерта и че ако искаме страната ни да стане център на иновативен бизнес, трябва бизнес лидерите да работят с младите учени, така че те да създават добавена стойност, а тя - данъчни приходи за държавата.

Задачата на политиците е тези пари да не отиват в погрешните посоки и когато ги харчим, да сме сигурни, че се инвестират в България, категоричен бе премиерът. По негови думи добавената стойност се създава от успешни бизнеси.

Нашата роля като правителство е да инвестираме в образование на бъдещето, което ще направи така, че първокласниците днес да са адекватни на пазара на труда до 2080 година, отбеляза още Петков.

Според него България може да бъде лидер в повечето сектори и иновациите, които ще излизат от страната ни да бъдат пример как една малка държава в Източна Европа може да покори ниши и пазар. Имаме всички предпоставки да сме просперираща държава, обобщи той.

Темите на форума "Българския Давос" в София са технологии, предприемачество, образование, финанси и здравеопазване. Това е първата публична среща на новата власт с бизнес лидерите и гражданския сектор, на която присъства Кирил Петков като министър-председател.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай