Петков май забрави, че вече не е премиер

Изпрати второ съобщение от прессулжбата си за нарушения в строежа на "Балкански поток"

Петков май забрави, че вече не е премиер | StandartNews.com

Кирил Петков, който вече не е премиер на България, изпрати две съобщения от информационната си пресслужба, докато президентът Румен Радев представяше новия служебен кабинет, оглавяван от Гълъб Донев.

След първото обръщение към нацията, в което се казва, че апокалипсис няма, енергийната сигурност е гарантирана и всичко в държавата е в добро състояние, пресслужбата пусна второ съобщение в рамките на минути. В него се казва, че сериозни нарушения са констатирани по разпоредената от премиера Кирил Петков проверка на „Балкански поток“.

Никъде в съобщението не се споменава, че той е "премиер в оставка" и че вече сдава поста.

Ето какво още пишат хората на Петков:

"Сериозни нарушения са констатирани при проверката на „Балкански поток“, която министър-председателят Кирил Петков разпореди преди два месеца. Премиерът възложи на две междуведомствени работни групи да извършат задълбочени проверки на административните процедури при проектирането, изграждането и въвеждането в експлоатация на разширението на газопреносната инфраструктура между българо-турската и българо-сръбската граница („Балкански поток“), проведени от държавните институции. Проверени са също така обществените поръчки, проведени от „Булгартрансгаз“ ЕАД във връзка с проектирането и изграждането на газопровода „Балкански поток“ и доставка и въвеждането в експлоатация на компресорни станции „Расово“ и „Нова Провадия“, както и на изпълнението на сключените договори за обществени поръчки.

Резултатите от проверката сочат редица нарушения, включително на екологичното и трудовото законодателство, нарушения при възлагането и провеждането на обществени поръчки, нарушения при финансирането на дейности и др. Веднага след като се запозна с констатираните от двете междуведомствени работни групи нередности, на свой ред премиерът Кирил Петков разпореди в рамките на вчерашния ден да бъдат сезирани МВР, ДАНС и МОСВ за последващи действия".

Кирил Петков с отровни думи на прощаване

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай