Петков и Василев на ключова среща в Брюксел. Причината

Ще покажем първите си стратегии на Брюксел

Петков и Василев на ключова среща в Брюксел. Причината | StandartNews.com

Кирил Петков и Асен Василев заминават за Брюксел на среща с Урсула фон дер Лайен утре. 

"Срещата е на най-високо ниво и ще покажем първите си стратегии на Брюксел", заяви премиерът Кирил Петков. На засеанието правителството одобри позицията на България за участие в заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе на 16 декември 2021 г. в Брюксел, обявиха в четвъртък сутрин от Министерски съвет.

Държавните и правителствени ръководители се събират малко по-късно днес и ще обсъдят темите COVID-19, управление на кризи и устойчивост, цени на енергията, сигурност и отбрана, външни аспекти на миграцията, външни отношения. 

Българското правителство няма да участва на започващия ден Европейски съвет. Мястото беше делегирано на президента Румен Радев, който вече е в Белгия. По правило на срещите на върха страната ни се представлява от министър-председателя.

Президентът участва в този формат по изключение, тогава когато страната се управлява от служебно правителство, предаде glasove.com. 

Кирил Петков в момента е в София, но все пак утре ще пътува  до Брюксел за среща с Урсула фон дер Лайен и други официални лица.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай