Петков до Радев на водосвета. Заедно ли са? (СНИМКИ)

Петков поздрави армията. Силни думи

Петков до Радев на водосвета. Заедно ли са? (СНИМКИ) | StandartNews.com

Институционално уважение демонстрираха днес президент и премиер. Въпреки последната критика на държавния глава, който в последната си реч удари „политическите шарлатани”, двамата застанаха един до друг на водосвета на бойните знамена и се ръкуваха.

Българското правителство прави всичко необходимо за изграждане на съвременна и боеспособна българска армия - достоен съюзник на страните от евроатлантическата общност, написа преди това Кирил Петков във Facebook.

Той отправи поздравления към армията в деня, в който отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия.

"За мен е чест да Ви поздравя по случай 6 май. Признателен съм на българските военни за техния професионализъм, мъжество, всеотдайност и достойна служба. Българската армия е институцията, която се ползва с най-висок обществен авторитет, уважение и доверие в обществото. Военнослужещите са носители на висок морал и отговорност, проявявани с еднаква решимост както в бурни исторически моменти като сегашния, така и в годините на мирен живот", пише премиерът.

По-късно Петков участва в тържествената церемония и водосвет на знамената светини на армията, който се проведе пред Паметника на Незнайния воин в центъра на София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай