Неделя,

Петков даде старт на голямото обединение, очаква лавина

От: Иван Ангелов -
3158
Петков даде старт на голямото обединение, очаква лавина
A
A
A

Кирил Петков определи като първа стъпка на голям процес обединението между формацията му "Продължаваме промяната" и коалицията "Демократична България" (ДБ), които преговарят за общо явяване на изборите на 2 април.

"Процес, който се казва обединението на добрите сили. Всички демократични общности, партии, хора с каузи и с активности, с идея България да бъде различна държава, да бъде просперираща, започваме голямото обединение. Това, което ще видите е, че следващите три месеца този процес ще продължи като една лавина", каза Петков, който присъства на Националното съвещание на Демократи за силна България. Партията като част от коалицията ДБ обсъжда общото явяване на изборите с ПП.

Съпредседателя на ДБ Христо Иванов не смята, че предизборна коалиция с ПП ще доведе до силно реформаторско мнозинство, а то няма да се провали заради реденето на общи листи.

"Аз не очаквам листите да бъдат определящи. Определяща е политиката, политическата посока. Най-доброто решение за тази задача, която формулирах, е излъчването на управление, което е демократично и реформаторско и ориентирано с висока амбиция към Европа. Че и ние, че и гражданите виждат какво става, когато властта се въргаля на улицата, виждат, че страната все повече губи посока", каза Иванов.

Другият съпредседател на ДБ Атанас Атанасов очаква подобна коалиция с ПП да даде до спечелване на предстоящите избори.

"Поставяме си висока цел – първа политическа сила и първи мандат за съставяне на правителство след изборите, защото е изключително важно кой ще управлява страната до местните избори. Ако ние искаме да разбием феодалните владения на ГЕРБ в големите градове на страната, не трябва да допускаме служебната власт, или правителство, доминирано от ГЕРБ, да управлява страната, защото корупционните практики, с които се контролира местната власт, за известни на всички", казца лидерът на ДСБ.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com