Петков атакува бясно Борисов. Кого кани на вечеря

Коментар на бившия премиер за газа и бензина

Петков атакува бясно Борисов. Кого кани на вечеря | StandartNews.com

Всеки ден, и днес също, отправяме искания към „Газпром”: „Моля, изпълнете си доставката съгласно договора”, това заяви премиерът в оставка Кирил Петков в „Лице в лице” по bTV. Той обясни, че това е отговор на изказванията, че се прекъснати връзките с руската компания. Петков заяви също, че ще проведе официална вечеря с президента на Азербайджан Илхам Алиев, за да се опита да удвои размера на доставките на азерски газ към България.

Петков каза също, че е лъжа, че азерския газ не можел да влиза у нас заради липсата на връзка. Има стара такава и той тече по нея и в момента, обясни той.

„Тази седмица или следващата гръцката газова връзка ще има акт 16, което веднага ще свали цената с 1/3”, заяви Кирил Петков. Той също така остро критикува идеята да се постамви таван на цената на бензина на 2,75 лева.

„Аз искам да е 2 лева тавана, но това не работи. Като в Европа има свободно движение на горива, какво ще се получи? Целият бензин ще се изнесе, защото не можем да задължим производителя да продава само в България. Но е много лесно да излезеш и да кажеш: „Аз съм Бойко Борисов и искам таван на цената на бензина”, обясни Кирил Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай