Петър Кънев: Трябват спешни реформи за малкия и среден бизнес

Петър Кънев: Трябват спешни реформи за малкия и среден бизнес | StandartNews.com

Бургас. Водачът на БСП-лява България в Бургас Петър Кънев призова за спешни реформи, за да се облекчат административно малките и средни фирми.

"Дойдат ли избори всички, тръгнали към властта започват да говорят за икономика. Но никой не смее да започне с темата за реформи в малкия и средния бизнес. А това е актуална тема. В България има 350 хиляди работещи фирми, в които има около 624 000 души. Това е гръбнакът на бизнеса. Това са фирми до 2 души, повечето семейни. В същото време те се задушават от купищата документи, които им се искат при една евентуална проверка. 28 броя документи от 200 страници за фирма средно от 1.8 души е убийствено. Трябват облекчения там. И ако стана депутат ще поработя върху това.

Искам промени в закона за счетовоството, за статистиката, промяна в заповедите за командировка, да се премахне нацяло графикът за отпуските. Аз мога да Ви споделя, че докато бях в Народното събрание и като член на икономическата комисия успях да премахна инвентарната книга.

Не е ли безумие и къде го има това-на всяка рибарска лодка да се слага касов апарат, по идея на ГЕРБ кафе-машините –да пускат касови бележки, за тия недоразумения говоря. Настоящите изисквания за малките и средни фирми всъщност подхранват една голяма корупцуонна верига. От това трябва да избягаме. Искам ясно да заявя,че проблемите на микрофирмите са малките камъчета в обувката на българския бизнес", каза Кънев.

Дипломатът Пламен Грозданов, който е и изпълнителен директор на сдружение „Съюз Произведено в България" допълни, че България е силно засегната от санкциите срещу Русия. Според него това е мощен удар върху нашия пазар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай