Пеевски разкри какво пише в споразумението за поста на Денков

Имаме изключително успешен външен министър, каза председателят на ПГ на ДПС

Пеевски разкри какво пише в споразумението за поста на Денков | StandartNews.com

Споразумението е абсолютно ясно. Там пише, че акад. Денков става образователен министър. Това е писмено. Това съобщи пред журналисти в парламента лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски. 

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Пълна прозрачност на съдебната система

Попитан как ДПС, която винаги е била балансьор, ще успее да балансира в момента спора между ГЕРБ и ПП за поста външен министър, Пеевски заяви: "Това дори не трябва да бъде тема в момента"

Имаме един изключително успешен външен министър, което се вижда от целия свят в момента. Виждате какви контакти има и на какво ниво се среща г-жа Габриел. Това дори не трябва да се поставя като въпрос, категоричен бе Делян Пеевски.

Г-н Денков като академик смятам, че може да бъде прекрасен образователен министър, какъвто е и бил, и това е записано, допълни той.

Това не е тема. Нещо много малко може да наруши баланса в нещо, което върви напред и се случва по най-хубавия начин, коментира още председателят на ПГ на ДПС.

Според мен в името на България и нейния евроатлантически път всички ще отстъпят. Или по-скоро не се налага да отстъпват - трябва да се случи това, което е записано, подчерта Делян Пеевски.

Той още веднъж заяви, че тема за участието на ДПС на ниво министри и зам.-министри в кабинета не съществува. Ясно сме декларирали, че на ниво министри, зам.-министри ДПС няма да участва и нека не го повдигаме повече като въпрос, призова Пеевски репортерите.

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай