Четвъртък,

Пеевски: Прокопиев и Чобанов лъжат безпардонно

От: СТАНДАРТ -
552
Пеевски: Прокопиев и Чобанов лъжат безпардонно
A
A
A

Пълна проверка на всички т.нар. "златни паспорти" поиска отново народният представител от ДПС Делян Пеевски. Той излезе със специална позиция до медиите по повод поредните внушения по негов адрес от страна на журналиста Атанас Чобанов.

"Предвид явно продължаващите манипулации по темата „златни паспорти“ и интересите, стоящи в основата на тези манипулации, сега е моментът отново да се поиска извършването на пълна и прозрачна за обществото проверка на всеки един издаден паспорт, за което в качеството си на народен представител от Движението за права и свободи апелирам", заяви Делян Пеевски.

Само така ще се установят истинските участници в търговията с български паспорти и ще се затвори окончателно вратата пред лъжците и манипулаторите, допълни той.

Ето цялата позиция на народния представител от ДПС Делян Пеевски:

И днес Атанас Чобанов не закъсня с поредната медийна лъжа по мой адрес, че съм бил свързан с адвокатската кантора, която уредила български паспорт на „важния руснак“ (както се твърди в статията му) Роман Савушкин. През последните месеци журналистът Чобанов тиражира в публичното пространство много и различни медийни манипулации, в които тенденциозно забърка и моето име, от “недекларирани” офшорни фирми и “заплахи от първия ред на парламента”, до настоящото внушение за моя “свързаност” с лица, уреждащи български паспорти.

Всичките му манипулации обаче не успяха да постигнат целения от него и неговия ментор олигарха Иво Прокопиев резултат, а именно да ме злепоставят, защото твърденията им не представляват нищо повече от откровени и безпардонни лъжи. А всяка лъжа, рано или късно излиза наяве. И всеки лъжец неминуемо бива разобличен, каквато участ вече започна да застига Чобанов.

Заявявам, че нямам никакво отношение към издаването на български паспорт на споменатия руснак, както и на който и да е друг чужд гражданин, поради което сезирам компетентните органи с искане за извършване на пълна проверка по случая. В допълнение, именно Движението за права и свободи внесе проектозакон, на който съм съвносител, за отмяната на разпоредбите, позволяващи получаването на т.нар. “инвестиционно гражданство”, както и поиска пълна проверка на всички издадени до момента „златни паспорти“.

Предложенията, по неясни причини, не бяха приети от управляващото мнозинство. Предвид явно продължаващите манипулации по темата „златни паспорти“ и интересите, стоящи в основата на тези манипулации, сега е моментът отново да се поиска извършването на пълна и прозрачна за обществото проверка на всеки един издаден паспорт, за което в качеството си на народен представител от Движението за права и свободи апелирам.

Само така ще се установят истинските участници в търговията с български паспорти и ще се затвори окончателно вратата пред лъжците и манипулаторите.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички