Пеевски: Падат лъжите на олигархичния кръг "Капитал"

Проверката на "златните паспорти" ще освети истинските участници в злоупотребите, каза депутатът

Пеевски: Падат лъжите на олигархичния кръг "Капитал" | StandartNews.com

Проверката на „златните паспорти“ ще развенчае лъжите на олигархичния кръг „Капитал“ за мое „участие“ в подобни схеми и ще освети истинските участници в злоупотребите. Това заяви народният представител Делян Пеевски в специална позиция.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС: Рухна схемата на Прокопиев за набеждаване на Пеевски

Ето цялата позиция на народния представител от ДПС Делян Пеевски:

Днес Народното събрание прие изменение в Закона за българското гражданство за отмяна на инвестиционното гражданство и за пълна проверка на всеки един случай на издаден „златен паспорт“. Изменението на закона стана реалност благодарение на инициативата на ДПС, за която аз и моите колеги от партията многократно настоявахме.

Удовлетворен съм, че усилията ни да докажем липсата на каквато и да е съпричастност на ДПС и в частност моя, към схемите за предоставяне на инвестиционно гражданство, най-накрая ще завърши с успех. Уверен съм, че проверката на „златните паспорти“ категорично ще развенчае многобройните лъжи и манипулации на лица от олигархичния кръг „Капитал“ относно моето „участие“ в подобни схеми, както и ще извади на светло истинските участници в търговията със „златни паспорти“.

Многобройните им лъжи и манипулации успяха тенденциозно да заблудят и американската администрация, но аз съм убеден, че постепенно и тази заблуда ще бъде поправена, като твърдо вярвам в безпристрастността и правотата на американското правосъдие.

Отмяната на инвестиционното гражданство и пълната проверка на издадените „златни паспорти“ е правилната крачка в тази посока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай