Павлова: В парламента има нужда от твърда опозиция

Павлова: В парламента има нужда от твърда опозиция | StandartNews.com

София. „Политиката на празния стол не е добра политика, осъзнали сме го и затова се връщаме в парламента. Там има остра нужда от твърда опозиция, която да показва на управляващите къде грешат". Така бившият регионален министър Лиляна Павлова коментира пред bTV бойкота, който ГЕРБ предприе като поведение в Народното събрание в края на миналия политически сезон и който реши да прекрати.

Павлова обясни, че е имало логично обяснение на поведението, демонстрирано от депутатите на Борисов – фактът, че не е имало чуваемост в пленарната зала.

„Напуснахме заради опит за дискредитация и натикване в ъгъла от страна на останалите политически сили. Трябваше да излезем, защото нямаше чуваемост, не спазваха закона и правилата на работа – правеха каквото си искат", допълни депутатът от ГЕРБ.

Тя не даде категоричен отговор на въпроса дали колегите й ще подкрепят декларация за приоритетите пред властта от есента, за каквато заговориха от БСП.

„Те са добри в гръмките думи, нека да я видим въпросната декларация – ще сме солидарни, но няма да легитимираме техните популистки мерки. Защото сегашната власт управлява държавата назаем. Не може със закон да се замразяват цените - рано или късно това трябва да се промени и някой трябва да ги плати", каза Павлова и допълни, че някакво споразумение с „тройната коалиция" може да има единствено при определена дата за оставката им – „иначе само ще легитимираме техните популистки мерки и след това трябва да споделим отговорността".

Павлова потвърди, че ГЕРБ предстои да решава за евентуален вот на недоверие към кабинета, като темите за обосновка на подобен ход били много. „Те обаче отново ще си гласуват подкрепа, не очакваме изненада", заяви ексминистърът по регионално развитие и благоустройство.

Според нея държавата няма премиер по ключови теми като ситуацията в Сирия, прекомерните публични харчове и други.

Лиляна Павлова обвини управляващите и в това, че кадровите им промени са продиктувани от желанието им да сложат удобни за тях хора на ключови позиции в държавата. За пример тя даде смяната на шефа на Пътната агенция Лазар Лазаров със Стефан Чайков. „Не може да се ръководи агенцията от човек, който е във фирми, които пък имат договори с агенцията. Няма и мотиви за отстраняването на Лазаров", подчерта народният представител от ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай