Павлова: Трябват 3 млн. лв. за ремонт на Аспаруховия мост

Павлова: Трябват 3 млн. лв. за ремонт на Аспаруховия мост | StandartNews.com

"Във Варненска област приоритет за нас е да започнем с ремонта на Аспаруховия мост, тъй като за целия проект е необходима огромна инвестиция". Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова във Варна. Там тя откри реконструирания водопровод – клон за водоснабдяване на кварталите „Аспарухово", „Галата" и „Звездица".

Само за първа фаза, която включва първия мост и подхода, който е най-стар и в най-компрометирано състояние, са необходими около 3 млн. лева, обясни тя, цитирана от Нова тв. Тази сума е необходима, за да може проектът да продължи поетапно според възможностите на бюджета.

Ще се работи по част от рехабилитацията на пътя за „Златни пясъци", каза Павлова и уточни, че при планирането на инвестицията за по-цялостен ремонт трябва да се има предвид подземната ВиК инфраструктура, която трябва да бъде е подменена, за да може да се асфалтира.

"Ще търсим допълнително финансиране и за останалите приоритетни проекти в областта на пътната инфраструктура на територията на цялата страна", добави тя и изтъкна, че такива са тунелите и виадуктите, за които има разработена програма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай