Патриотичният фронт е готов за разговори с всички

Патриотичният фронт е готов за разговори с всички | StandartNews.com

София. "Ние сме консенсусен партньор, готови сме за разговори, повече от месец повтаряме това, което каза Бойко Борисов, че трябва да се обединим около програмни приоритети, ние сме предвидими", заяви пред Нова ТВ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той подчерта, че коалицията, в която влиза и ВМРО, ще работи за България, а заявеното е знак и към ГЕРБ, и към БСП. Увери и че не поставя условие негови кадри да участват в правителството, нито ще поставя условия кой да е премиер.

"Ще подкрепим правителство с програма, която предварително ще съгласуваме. Това трябва да е новото в политиката, защото носим отговорността за това, че са гласували за нас", каза лидерът на НФСБ.

В същото време Патриотичният фронт ще се обяви против участието на ДПС в управлението и няма да се съгласи кадри на движението да станат министри и шефове на агенции. Ще предложи и промяна в изборния закон, която да прекъсне гласуването в Турция.

Симеонов посочи, че фронтът е готов на разговори с всички, включително и с "Атака", въпреки че по думите му за нея гласуват "маргинални и лумпенизирани членове на населението", защото в "парламента няма място за решаване на личностни проблеми".

Лидерът на НФСБ заяви, че "членството в ЕС не може да е проблем на българската политика, а големият проблем е как ще възстановим икономиката".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай