Патриотичен фронт с 10 точки за консултациите с ГЕРБ

Патриотичен фронт с 10 точки за консултациите с ГЕРБ | StandartNews.com

София. 10 точки с основните задачи на бъдещото правителство "на националното спасение" са подготвили от коалиция "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" за консултациите с първата на изборите политическа сила ГЕРБ, които ще се проведат в четвъртък. Фронтът е за съставяне на програмно управление, съставено от издигнати от партиите специалисти – неполитически лица и подкрепено от максимално голям брой политически сили.

Патриотичният фронт е готов да подпише Национална програма за спасение на България и подкрепи програмно правителство от специалисти, както и да предложи такива, които да участват в състава на правителството. "За дейността на предложените специалисти, Патриотичният фронт поема пълната политическа отговорност и последствия, което е въпрос на чест и достойнство за една национално отговорна политическа сила", се казва в позицията. Поставят обаче едно условие - всички представители на ДПС да бъдат отстранени от държавните институции и искат с това да се ангажира лично министър-председателят и ръководството на партията мандатоносител.

Възраждане на българската икономика, стимулиране на българското производство и спешно повишаване доходите на българите е втората точка в програмата на националистите. Те са за въвеждането на данъчни, счетоводни и лицензионни облекчения, както и създаването на Национален фонд за подпомагане на малките и средни предприятия. Споменат е Закон срещу спекулата, без да се уточнява какво разбират под това понятие. Искат създаване на отделни министерства на икономиката, на енергетиката и на туризма.

В областта на енергетиката Патриотичният фронт държи да бъде извършена ревизия и разследване на всички енергийни проекти и договори с оператори и концесионери, да се промени начинът на назначаване на членовете на ДКЕВР и нормативната база за определяне на цените на ел. енергията и топлинната енергия. Искат замразяване и понижаване цената на електроенергията за гражданите и бизнеса. Спешно проучване и разработване на газовите находища в Черно море и на територията на страната по конвенционалния метод, с цел осигуряване на енергийна независимост, както и изграждането на заместващи /резервни/ газопроводи със съседни страни е стратегиятана ПФ за енергийна независимост на страната ни.

Освобождаване на минималните доходи от данъци, засилване на ролята на Централната банка и забрана на едностранната промяна на лихвения процент са основните мерки в сферата бюджет и финанси. Патриотите са за "спешно възстановяване на КТБ и разследване на причините и виновните за нейното ликвидиране". Искат намаляване на ДДС за лекарства, учебници и др., а 20% от събраните данъци и концесионни такси да остават в общините. Данъчна амнистия според тях би спасила малките и средни фирми в бедните райони. 

В социалната област и здравеопазването националистите са загрижени за демографската политика. Държат социалните помощи да се дават само срещу реално полаган труд и да се спират помощите за повече от две деца. Според тях лекарствата трябва да поевтинеят и да се въведе "безусловна безплатна и ефективна здравна грижа за пенсионерите и децата".

Час по физкултура всеки ден и изучаване на дисциплината "Патриотизъм" е решението на коалицията за проблемите в образованието. Те се обявяват за възраждане на "европейските възрожденски идеали на българската нация" както в училищата, така и в университетите. Предлагат също държавна подкрепа за българската култура и задължителни квоти за български произведения във всяка медия.

"Въвеждане на драконовски мерки срещу еконарушителите, но и спиране диктата на платените псевдоеколози" са мерките в защита на екологията. Искат незабавно налагане на мораториум върху сечта и износа на българската гора. В същото време са за законодателни промени за превръщане на екологичното земеделие и животновъдство в национален приоритет и пълна забрана на ГМО.

В сферата на сигурността Патриотичният фронт предлага декриминализиране на съдебната система, ликвидиране на злоупотребата с власт и корупция, а полицията да бъде прехвърлена към общините. Обръщат внимание на подготовката на българската държава за борба с ислямските терористични организации, "които са вече на подстъпите на българската граница".

Според коалицията възстановяването на наборната служба и трудовите войски "като място за придобиване на професия, отговорност и съпричастност към българското общество" ще решат проблемите в отбраната. Те искат "незабавно възстановяване на ракетните бази в Южна България и извеждане на всички български войски от чужди държави", но същевременно и "поставяне пред съюзническите ни държави на искане за безвъзмездно предоставяне на военна техника в достатъчни размери за пълно възстановяване на бойните възможности на българската армия".

Външната политика на България според ПФ трябва да бъде подчинена на полезния за Родината баланс в полза на националния интерес. те настояват за "прекратяване на марионетното поведение на външната политика в полза на Русия и САЩ, както и пълноценно и независимо използване на правото на глас и вето на България в ЕС". Категоричен отказ за подкрепа на споразуменията за свободна търговия на ЕС с Канада и САЩ, ако не бъдат отменени визите за тези държави за български граждани, е друго условие на коалицията. 

В четвъртък на консултациите с ГЕРБ коалицията „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО" ще изпрати контактна група в състав: Полина Карастоянова, избрана за народен представител от 23-ти ИР – София, Силвия Трендафилова – член на Политическия съвет на КП „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО" и Искрен Веселинов, избран за народен представител от 19-ти ИР – Русе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай