Пътища и пари искат кметове от Орешарски

Десант на кабинета в страната, отпушва проекти

Пътища и пари искат кметове от Орешарски | StandartNews.com

София. Възстановяването на пътя от Юндола до Садово ще е един от основните въпроси, които днес 14 кметове от Пиринския край ще поставят пред премиера Пламен Орешарски. Ремонтът на трасето, което минава през Разлог и Гоце Делчев, е спрян. Настилката се руши.


Кога държавата ще се разплати с общините по европейски проекти, и ще има ли реална децентрализация, ще питат още градоначалниците. Те се събират в 16 ч днес в областната управа, за да поставят проблемите си пред Орешарски и министрите на околната среда и водите Искра Михайлова и на отбраната Ангел Найденов. Домакин на срещата е губернаторът Муса Палев.


Рамо на кметовете се очаква да даде Орешарски. Той ще събере проектите им за развитие на Пиринския край и ще форсира сроковете за изпълнението им. Подобни срещи вече е имало в Бургас и в Кюстендил. След като изслушал аргументите на градоначалниците по текущи и бъдещи програми, Орешарски ги разпределил по ресорните министерства.
Министерски десант в страната е разпоредил Пламен Орешарски, съобщиха за "Стандарт" източници от "Дондуков" 1. Членовете на кабинета имат две седмици да обиколят областните градове, да се срещнат с кметове и губернатори. Целта е да се направи пълен преглед на проектите по места и там, където има забавяне, да се наваксат сроковете. Орешарски ще иска доклад от всеки министър за обиколките му.


Транспортният министър Даниел Панов прави серия от срещи във Варна. В средата на седмицата министърът по инвестиционно проектиране проф. Иван Данов отива в Габрово. Здравната министърка д-р Таня Андреева е със спешна командировка в Разград, заради състоянието на болницата там. Соцдепутатката Таня Буруджиева лично е настояла д-р Андреева да посети отделенията заради мизерните условия, в които се лекуват хората. До края на август министрите ще са готови с детайлните справки за всеки регион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай