Първанова: Скандалът „Бисеров" ще влезе в евродоклада

Първанова: Скандалът „Бисеров" ще влезе в евродоклада | StandartNews.com

София. Скандалът с Христо Бисеров със сигурност ще влезе в следващия монитгорингов доклад на Европейската комисия за България, коментира новият лидер на НДСВ и евродепутат Антония Първанова пред бТВ.

„Тежко е, защото този скандал дойде на фона на още много други и от една страна беше казано: „Пак ли България, пак ли корупция?", каза Първанова.

По думите й в момента темата за укриване на данъци е основен дебат в Евросъюза.

Лидерът на НДСВ е на мнение, че е най-добре да има избори 2 в 1 през май – парламентарни и европейски. Според нея останалите два варианта не са подходящи. Единият е да не бъдат насрочени нови избори, което според Първанова създава риск да се влезе в много сериозни сблъсъци. Другия сценарий е да се говори за избори през септември, но това не е удобно, защото тогава се подготвят макрорамката и бюджета за следващата година.

Първанова определи Реформаторския блок като „странен", защото партиите вътре имат широк диапазон от симпатизанти, които започват от център – лявото и стигат до дясното. По думите й формацията не може да разчита на Меглена Кунева, защото тя не е добре приета сред европейски партии в Брюксел. Тя е била на посещение през изминалите дни и от ЕНП са й отказали срещи, което по думите на Първанова е „тай-тежката санкция".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай