Първан Симеонов разконспирира финта на Борисов. Голямата изненада

Първи реакции за инфарктния политически ден

Първан Симеонов разконспирира финта на Борисов. Голямата изненада | StandartNews.com

Бойко Борисов направи хиперход и реализиране на ротацията и кабинет с мандата на ГЕРБ да изглежда като спасителен акт, „ако не направи правителство и се отиде на избори, отива със самочувствието на човек, поставил опонентите си в безсмислена поза“. Това коментира Първан Симеонов в интервю пред БНР.

ВИЖ ОЩЕ: ГЕРБ удари по масата. Нов ултиматум

„Бойко Борисов ще се намеси, но засега ситуацията е като стар мръсен виц, няма да го разказвам, но свършва с „опитите продължават“, определи политическата ситуация Първан Симеонов.

ВИЖ ОЩЕ: 14 ч. - Земетресение в парламента. Ултиматум и инфарктни преговори

Според него нищо непредвидено не се случва: Това се говореше преди няколко месеца, че като дойде ротацията ще е трудно и Борисов ще иска повече министри. Освен отговорността ще консумираш и власт. Говорили сме, че може да се счупи сглобката, но, ако се разберат може да се случи и пълен мандат.

ВИЖ ОЩЕ: На прошка! Раздор за кабинета - три причини и 14 часа ултиматум (ОБЗОР)

Политологът призна, че „не знам дали това вече се нарича ротация, предстои да разберем в следващите дни“. Според него присъствието на Денков и Кирил Петков в компанията на дамите от ГЕРБ и Мария Габриел при президента е показателно, че има желание да се направи кабинет.

ВИЖ ОЩЕ: Преди последния час! Изявление на ГЕРБ, кои са министрите

„С вчерашния брифинг го удариха на молба, това не беше много джентълменски акт на ГЕРБ. Поставиха в унизително положение ПП-ДБ. Вчера се молеха Борисов да излезе на сцената и да реши спора. В такива моменти няма време за губене, това е лично мнение. Но такива политикански пируети, вероятно са пиар, един от пиарите беше написал: Преди 2 години вие арестувахте Борисов“, коментира Симеонов.

От българското обществото 1/3 част е навън и не могат да траят едните и другите и ще търсят нещо друго, припомни той.

„Вероятно с ротацията Борисов ще иска да придобие повече политическо влияние, но вероятно следващите дни ще се договарят по следващите точки. Нищо не е договорено докато всичко не е договорено“, коментира предполагаеми състав на правителството Първан Симеонов.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай