Партията на Янев тръгва за Гергьовден. Иска ли оръжие за Украйна?

Инициативният комитет се събира на 5 май

Партията на Янев тръгва за Гергьовден. Иска ли оръжие за Украйна? | StandartNews.com

Бившият премиер в две служебни правителства Стефан Янев свири сбор на партията си за Гергьовден. Инициативният комитет на новия политически проект ще бъде свикан на 5 май, съобщи пред БНР бившият зам.-министър на отбраната Ралица Симеонова. Тя бе част от екипа на Стефан Янев във военното ведомство, но подаде оставка с него. Сега подготвя учредяването на новата партия. „Радвам се, че повече няма да изпитвам срам и неудобство от политиките, които провежда този кабинет“, написа Симеонова ден, след като Стефан Янев бе сменен на поста министър на отбраната от Драгомир Заков. 

Разпознаваеми лица, хора от различни обществени сфери и нови лица влизат в партията на Янев.

"Искаме да обединим хора, които са готови по смислен начин да работят за страната си. Партията ще се позиционира в национално-консервативния сектор. Националният интерес трябва да бъде запазване на държавата. Националният интерес трябва да гарантира устойчивостта и ефективността на политическата система, да има възходящо развитие на икономиката, да има устойчива социална система, достъпно здравеопазване", обясни философията на проекта Симеонова.

Тя се произнесе по позициите на бъдещата партия по горещите теми на деня.

"Ние сме против военна помощ за Украйна, защото това би ни направило страна в конфликта. Вече виждаме негативните ефекти от неадекватните действия на настоящия кабинет", коментира Симеонова.

Тя прогнозира предсрочни парламентарни избори.

"Коалицията демонстрира неспособност да решава проблемите на гражданите. Самата коалиция създава кризи. Тя не създаде необходимите механизми за вътрешна координация", категорична бе дамата.

Тя определи като цинизъм червените линии, които си поставят партньорите в управлението и заяви, че политиката е взаимодействие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай