Партията на Слави напусна пленарната зала

Отказа да участва във фарса с гласуването на отказа на Пламен Николов да е премиер

Партията на Слави напусна пленарната зала | StandartNews.com

„Има такъв народ” напусна пленарната зала. Имате историческия шанс да бъдете отново заедно, както винаги сте били. Ние отказваме да участваме в този фарс, каза на останалите партии в парламента зам.председателят на ИТН Ивайло Вълчев, който прочете декларация от името на групата.

Парламентът гледа решение, с което да приеме отказа на Пламен Николов да бъде премиер.

"Едва ли има български гражданин, който да не помни, че ние заявихме, че няма да предложим кабинет, ако нямаме подкрепата на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме". И тъй като те не ни подкрепиха, ние направихме точно това, което казахме”, заяви Вълчев. И допълни: „Не разбираме кое не е ясно. Защо сега се правите, че не разбирате, че с отказването на г-н Пламен Николов практически мандатът не е изпълнен, а си организирате дебати по толкова прозрачен и ясен казус.".

Защо сте се вторачили в "Има такъв народ"? Ние не сме проблемът, ние сме решението, но това явно ще се случи на следващите избори, каза Вълчев. И заяви, че сега партиите в НС имат три четвърти от парламента и всички са заедно. БСП и ДПС бяха заедно, Мая Манолова бе в БСП и са били с ДПС, Татяна Дончева бе с БСП и е била с ДПС, а Христо Иванов бе министър на Бойко Борисов и се обръщаше към него с „Шефе”, заяви още Ивайло Вълчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай