Партията на Слави готова за избори на 11 юли

Очаквайте много сериозен вот от чужбина, каза Станислав Балабанов

Партията на Слави готова за избори на 11 юли | StandartNews.com

Щом президентът преценява, че е възможна датата на изборите на 11 юли, нека бъде 11 юли. Това каза депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов пред журналисти в парламента по повод заявката на Румен Радев да насрочи новия вот за парламент на 11 юли.

Датата на изборите е в правомощията на президента. Има законови срокове, които спазва. Както видяхме днес - третият мандат беше върнат. Щом преценява, че е възможна 11 юли, нека бъде 11 юли, каза още Балабанов.

По думите му на предишни парламентарни избори през лятото избирателната активност е била изключително сериозна.

"Очаквам българският гражданин да си прави сметката, да гледа какво се случва в Народното събрание, колкото и кратко да беше то. Всеки, който има право да гласува, ще може да го изрази по демократичен начин. Очаквайте доста сериозен вот от чужбина. Говорим не само за популистките идеи на другите партии, които не бяха съгласни с това, упреквайки ни, че работим в полза на секциите от Турция. България е там, където има един българин. Така че ще видите доста сериозна активност от Великобритания и САЩ. На последните парламентарни избори огромна част не успяха да гласуват", заяви още Станислав Балабанов.

Той коментира и конституционната жалба на ГЕРБ - СДС за текстове от Изборния кодекс. Според него ГЕРБ действат популистки в последните дни. "Слушате какво е мнението им и по отношение на субсидиите", каза още Балабанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай