Партия МИР се регистрира в ЦИК за изборите

Симеон Славчев призова българите да спрем да се мразим и обиждаме за чужди грешки и каузи, както и да спрем да избираме между по-малкото зло

Партия МИР се регистрира в ЦИК за изборите | StandartNews.com

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) се регистрира за участие в предсрочните парламентарните избори, насрочени за 2-ри април тази година. Председателят на партията Симеон Славчев и членове на ръководството внесоха в деловодството на Централната избирателна комисия 3380 подписа за участие в предсрочния парламентарен вот.

 „За огромно съжаление сегашния така наречен политически елит доказа, че не мисли и не работи за решаването на проблемите на българските граждани и България. Целта на партия МИР по време на предстоящите предсрочни избори е с реални действия да докажем и да мотивираме тези над 60 % от българските граждани, които не гласуват, че в България има експертен, човешки и морален потенциал, който може да бъде обединен и да работи ефективно в мрежа в името и в полза на родината и обществото. На практика партия МИР предлага нов политически модел, който от една страна стъпва на традиционните български, семейни и християнски ценности, а от друга страна ще въведе така наречения просветен консерватизъм, в чиято основа са морала, инициативността, експертността и родолюбието“, каза председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той призова българите да спрем да се мразим и обиждаме за чужди грешки и каузи, както и да спрем да избираме между по-малкото зло. „Време е да сложим край на българския преход, който ограби българския народ и направи България най-бедната страна в Европа. Време е да се обединим около каузата България да бъде силна, социална и индустриална държава, а българския народ проспериращ и щастлив.“, призова още председателят на партия МИР Симеон Славчев.

„Партия МИР предлага експерти от всички сфери заедно с браншовите организации да изготвят Национална програма за възстановяване и устойчиво развитие на България, в която да се разпишат както в краткосрочен, така и в дългосрочен план как ще се развиват всички секторни политики в страната. Предлагаме също така програмата да бъде подложена на широко обществено обсъждане и да бъде приета с национален консенсус от всички партии, граждански, неправителствени, браншови, работодателски и синдикални организации. Приетата с консенсус Национална програма да стане задължителна за изпълнение от всяко българско правителство и то да няма право да се отклонява от нея. Именно това ще гарантира както устойчивото икономическо развитие на България, така и излизането на страната от политическата и моралната криза и успоредно с това ще даде сигурност и стабилност“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Партия МИР създаде мрежа от гражданските и неправителствените организации сред които Алианс на гражданите на България, Гражданско сдружение „Мрежа за инициативи и решения“, „Фондация за подпомагане жертвите на престъпления и борба с корупцията“, ДОСО – Български орли, Гражданска инициатива за МИР и много други родолюбиви организации, с които заедно ще се яви на предстоящите парламентарни избори. В мрежата на МИР влизат също много експерти, общественици, културни дейци и интелектуалци.

„На България ѝ трябва нова национална кауза, която да обедини всички българи и партия МИР предлага това да бъде формирането на новия национален идеал“, това заяви още председателят на партия МИР Симеон Славчев. Той подчерта, че партия МИР ще води позитивна предизборна кампания и ще продължи както и до сега да дава конкретни решения на всеки един проблем на българските граждани и предложения и решения за излизане от икономическата, социалната, енергийната и моралната криза, в които се намира България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай