Партия МИР с петиция: Не на войната! Да работим за мир!

Партия МИР настоява всички политически сили в страната да обединят усилията си за бързото, дипломатическо решаване на конфликта в Украйна

Партия МИР с петиция: Не на войната! Да работим за мир! | StandartNews.com

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) стартира днес петиция, с която призовава политическите сили в България да обединят усилия за бързо, дипломатическо разрешаване на конфликта в Украйна. 

"Наш човешки дълг е да дадем убежище на прогонените от войната бежанци. Но България не бива да съучаства в разрастването на този пагубен конфликт с доставки на оръжие в Украйна", се казва в текста на петицията, която може да бъде подписана тук: https://www.peticiq.com/359033

Партия МИР призовава всички български граждани да подкрепят и подпишат петицията. ​Пълният ѝ текст гласи: 

Скъпи сънародници,

В момент, в който ни обясняват неизбежността и смисъла на войната и се провежда пропаганда  България да се включи в нея под разни форми, партия МИР заявява: мирът е висша ценност!

Наш човешки дълг е да дадем убежище на прогонените от войната бежанци.

Но България не бива да съучаства в разрастването на този пагубен конфликт с доставки на оръжие в Украйна. Няма убедителен аргумент, че ще постигнем мир чрез оръжие. Напротив: това е път към нови жертви и ново ожесточение.

Партия МИР настоява всички политически сили в страната да обединят усилията си за бързото, дипломатическо решаване на конфликта. Необходимо е да се гарантира еднаква безопасност за всяка държава в Европа, която безопасност не може да бъде за сметка на друга държава. Като членове на НАТО и ЕС, ние можем да бъдем умереният и прагматичен глас на хилядите българи, които съчувстват на пострадалите и таят в сърцата си надеждата за мир.

България, със своята дълга и пълна с изпитания история, познава цената на мира.

Не на войната! Да работим за мир!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай