Вторник,

Партия МИР с петиция: Не на войната! Да работим за мир!

От: Стандарт -
Партия МИР с петиция: Не на войната! Да работим за мир!
A
A
A

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) стартира днес петиция, с която призовава политическите сили в България да обединят усилия за бързо, дипломатическо разрешаване на конфликта в Украйна. 

"Наш човешки дълг е да дадем убежище на прогонените от войната бежанци. Но България не бива да съучаства в разрастването на този пагубен конфликт с доставки на оръжие в Украйна", се казва в текста на петицията, която може да бъде подписана тук: https://www.peticiq.com/359033

Партия МИР призовава всички български граждани да подкрепят и подпишат петицията. ​Пълният ѝ текст гласи: 

Скъпи сънародници,

В момент, в който ни обясняват неизбежността и смисъла на войната и се провежда пропаганда  България да се включи в нея под разни форми, партия МИР заявява: мирът е висша ценност!

Наш човешки дълг е да дадем убежище на прогонените от войната бежанци.

Но България не бива да съучаства в разрастването на този пагубен конфликт с доставки на оръжие в Украйна. Няма убедителен аргумент, че ще постигнем мир чрез оръжие. Напротив: това е път към нови жертви и ново ожесточение.

Партия МИР настоява всички политически сили в страната да обединят усилията си за бързото, дипломатическо решаване на конфликта. Необходимо е да се гарантира еднаква безопасност за всяка държава в Европа, която безопасност не може да бъде за сметка на друга държава. Като членове на НАТО и ЕС, ние можем да бъдем умереният и прагматичен глас на хилядите българи, които съчувстват на пострадалите и таят в сърцата си надеждата за мир.

България, със своята дълга и пълна с изпитания история, познава цената на мира.

Не на войната! Да работим за мир!


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички