Партия МИР подкрепя справедливите искания и протести на българските миньори

Лидерът на партия МИР призова всички българи да се присъединят към справедливия протест на българските миньори

Партия МИР подкрепя справедливите искания и протести на българските миньори | StandartNews.com

Партия МИР подкрепя справедливите искания и протести на българските миньори. Това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев във връзка с протестите на миньорите от държавните мини и ТЕЦ "Марица Изток 2" заради решението на правителството да приеме плановете за въглищните райони без тяхното обсъждане.

„Ако Министерският съвет одобри сегашните проекти на териториалните планове за преход на въглищните региони Стара Загора, Кюстендил и Перник, означава че ще обрече съдбата на отрасъла в страната и ще остави стотици български семейства без хляб и препитание. Това е напълно недопустимо, а е абсолютно цинично териториалните планове за преход на въглищните райони да се приемат без широко обсъждане с миньорите, синдикатите и всички засегнати страни. С тези си действия управляващите от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС доказаха за пореден път, че не мислят за решението на проблемите на българите и на страната, а само коя тяхна приближена фирма да открадне средства от обществени поръчки и от Плана за възстановяване. Заради тази наглост, некомпетентност, недиалогичност и най-вече заради нежеланието и невъзможността да решат проблема с българските мини в полза на работещите в тях и в полза на България, правителството на сглобката незабавно трябва да подаде оставка“, беше категоричен Симеон Славчев.

Лидерът на партия МИР призова всички българи да се присъединят към справедливия протест на българските миньори и заедно с тях да се блокират възлови точки в страната.

„Териториалните планове се изготвиха на тъмно и задкулисно, така както се изготвя всяко друго нещо от управляващите. Ако тези планове бъдат приети в този вид означава, че енергийната и въглищната промишленост в България ще бъдат унищожени. Именно за това не само трябва да се отложи точката за Териториалните планове за справедлив преход, но управляващите незабавно трябва да поканят представители на протестиращите и на синдикатите, да чуят и да изпълнят техните справедливи искания“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай