Партия МИР подкрепи и ще се включи в събирането на подписи за Национален референдум за 3-ти март

Лидерът на пария МИР призова всички български граждани да се подпишат в подписката

Партия МИР подкрепи и ще се включи в събирането на подписи за Национален референдум за 3-ти март | StandartNews.com

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) подкрепи и ще се включи в събирането на подписи с искане за провеждане на Национален референдум с въпрос: Трябва или не 3-ти март да остане Национален празник на България? Това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев във връзка с внесеното от Инициативен комитет от общественици, историци, журналисти и културни дейци заявление в Народното събрание за провеждане на Референдум за 3-ти март.

„Категорично се противопоставяме на поредния опит да се подмени и пренапише българската история. Това е напълно целенасочено действие, което цели още по-силно да раздели и без това силно разделеното българско общество“, така коментира председателят на партия МИР Симеон Славчев предложените от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС промени в Конституцията на България.

 „3-ти март е денят, който обединява всички истински българи, така както са били обединени преди 145 години нашите предци, благодарение на които днес живеем в независима и свободна България. 3-ти март е една от най-важните ни исторически дати, защото подписването на Санстефанския мирен договор слага началото на Третата българска държава и то след пет века османско владичество в България. Всеки опит да се подмени и пренапише българската история е опит да се подмени националната кауза на предци ни за свободна и независима България. В българската история има много исторически дати и събития и ние от партия МИР категорично се противопоставяме на опитите на политиците да разделят българското общество като ни внушават и налагат коя от тези дати и събития е по-важна от другите. Всички исторически дати и събития в история ни трябва да се почитат, защото нямаше как България да бъде свободна и независима без духа, волята, идеала, морала, ценностите и непримиримостта на нашите предци. Свободата на България не ни е подарена или откупена, както се правят днес опити за внушения и манипулации. Свободата на България е извоювана с кръвта на нашите предци, на които отдаваме почит по време на всяка една от историческите ни дати“, каза още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Според него 3-ти март е доказал, че българите успяваме да постигнем целите си само тогава, когато сме единни.

„Днес България и българския народ имаме нужда не от умишлено и ново разделение, така както правят управляващите чрез предложените от тях промени в Конституцията, а от нова национална кауза, която да ни обедини. Изграждането на силна, социална и индустриална държава с проспериращ и щастлив български народ трябва да бъде нова ни национална кауза, но успеха и постигането на тази цел задължително минава през максимално съгласие и единение. Но за да се обединим първо трябва да се разграничим. Време е българите да се разграничат от националните предатели от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, които със своето съвместно управление водят България към национална катастрофа. 3-ти март е разделителната и червената линия и всеки един българин трябва сам да реши на коя страна да застане. На страната на свободата, независимостта и справедливостта или на страната на лъжата и подмяната“, заяви още Симеон Славчев. Лидерът на пария МИР призова всички български граждани да се подпишат в подписката с искане за провеждане на Национален референдум за запазване на 3-ти март като Национален празник на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай