Партия МИР: Незабавна оставка на Кирил Петков!

Политическа партия МИР настоява за незабавната оставка на министър-председателя Кирил Петков

Партия МИР: Незабавна оставка на Кирил Петков! | StandartNews.com

Действията на Кирил Петков са национално предателство. Те преливат чашата на търпението, проявявано до момента към невежеството и некомпетентността!  

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) настоява за незабавната оставка на министър-председателя Кирил Петков. В позиция, изпратена до медиите, са изброени мотивите, сред които „национално предателство“ и „застрашаване на националната сигурност на България“. 

Ето и пълния текст на позицията:

В понеделник министър-председателят Кирил Петков призова „всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари една заплата“. Нещо повече – премиерът открито апелира „да помогнем финансово на Украйна за закупуване на боеприпаси“.  

В тази ситуация, от партия МИР призоваваме всеки български гражданин, който милее за България, да поиска незабавната оставка на премиера Петков! 

Призивът на премиера Петков няма нищо общо със състраданието и солидарността! Българите доказахме и продължаваме да доказваме, че сме съпричастни към съдбата на бедстващите украински граждани. Наше морално и хуманно задължение е оказването на хуманитарно съдействие на потърсилите убежище от войната невинни бежанци.  

Когато, обаче, министър-председателят апелира да помогнем на Украйна за закупуване на боеприпаси, имаме прецедент – български премиер, който застрашава националната сигурност, здравето и сигурността на собствения си народ! Поредният опит на Кирил Петков и неговото правителство България да бъде въвлечена във война трябва да даде ясен сигнал на трезвомислещите български граждани; на мислещите за доброто на страната ни политици – начело на държавата ни стоят хора, чиито действия са подчинени на чужд, драматично разминаващ се с българския, интерес!  

Търпеливо изчакахме премиерът да се сети, че българските граждани ежедневно се сблъскват с бича на бедността; че българските деца, майки, хора в неравностойно положение и пенсионери му дадоха кредит на доверие, докато той продължава да демонстрира всякаква липса на връзка с реалността.  

Вместо това, министър-председателят призова най-бедните граждани в ЕС да дарят месечната си издръжка на чуждо правителство – „ако наистина искат да помогнат на Украйна“.  

Г-н Петков, мир не се постига чрез съучастничество в разрастването на тази безумна война! Обяснете на българските граждани колко жертви ще понесем, ако ви оставим да ни въвлечете във война!  

Нашата национална кауза, г-н Петков, се нарича МИР. Затова, ако наистина искате да помогнете на България, отидете си с мир!  

#ОставкаКирилПетков 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай