Парламентът се събира извънредно за газа

ГЕРБ иска изслушване на премиера и енергийните шефове

Парламентът се събира извънредно за газа | StandartNews.com

ГЕРБ внесе искане в деловодството на Народното събрание (НС) за извънредно заседание на парламента на 29 април (петък). Това става ясно от публикация във Facebook профила на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Информацията бе потвърдена и от пресцентъра на Народното събрание.

Под искането стоят 59 подписа на народни представител от парламентарната група. От ГЕРБ-СДС настояват за изслушване на премиера, на министъра на енергетиката, на изпълнителните директори на БЕХ, на "Булгаргаз", , "Булгартрансгаз", на председателя на КЕВР, на ръководителите на ДАНС и Държавната агенция "Разузнаване" (ДАР) във връзка със спирането на газовите доставки от "Газпром експорт" за България.

В дневния ред на извънредното заседание от ГЕРБ-СДС искат и да бъде разгледан проект на решение за предоставяне на военна и техническа помощ за Украйна, внесен от тяхната парламентарна група.

"Кирил Петков дължи отговори, управляващото мнозинство - решения! Време е ваканцуването ви да приключи!", написа Атанасова във Facebook.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви пред журналисти, че неговата парламентарна група ще поиска извънредно заседание на НС. Това той направи по време на живо излъчване в социалната мрежа от пътя Приморско - с. Писменово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай