Паргов прочете опелото на БСП. Какво са му казали

Че ще се подписват срещу него и да им простял

Паргов прочете опелото на БСП. Какво са му казали | StandartNews.com

Членът на НС на БСП Калоян Паргов коментира наложеното му временно отнемане на правата за заемане на партийни длъжности в партията. Освен това му е отнето правото на членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива в срок от една година. Паргов е освободен от длъжността председател на Градската организация на БСП-София.

Причината да бъдем през 2020г. преки претенденти за първото място и година и половина да се сринем е изцяло занимаването ни с нас самите. БСП си гледа в пъпа и през 2020г. 10 месеца се занимавахме със себе си, а светът около нас се променя, хората също поискаха промяна. Ние хем бяхме в това, хем мислехме кой кога ще го назначим. "Планът Нинова" се изпълнява и на този етап авторът е самата тя. Това коментира Калоян Паргов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком.

"31 члена на градския съвет, от 79, с едни измислени, съшити с бели конци мотиви, предложиха на Националното бюро да вземе това решение за наказания. Знам кои са тези хора, но намерих това писмо отнякъде, не ми дадоха възможност да се запозная с мотивите, за да мога да дам мотивирано становище. От тези 31 души или работят във ведомства или чакат да бъдат назначени във ведомства. Аз познавам всички тези хора, но ми е болно, че съвестта струва толкова малко", каза Паргов.

"От тези 120 души, които са се подписали за моето наказание около 25-30 човека ми се обадиха и аз ги попитах какво искат и те ми казаха, че нямат избор и ще се подпишат и ме помолиха да им простя. Аз няма да спра да се боря с лицемерието, с подлостта и с този тип порядки в БСП. Мога да обжалвам и жалбата е готова", коментира той.

"БСП са загубени във времето, в динамичното време на криза. Въпросът за властта е основен за всяка партия, те са идеологично загубени. Общото между БСП и СДС е, че те са партии на идеи и ценности. СДС се превърна в лидерска партия с Иван Коство начело, но в един момент докъде стигна - тя се разцепи. Не ми се ще това да е съдбата на БСП", каза още Паргов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай