Парамов: И партийни пари отиват в офшорки

Парамов: И партийни пари отиват в офшорки | StandartNews.com

София. Част от парите в черните каси на партиите също се държат в офшорки, обяви пред бТВ финансистът Кольо Парамов. Те обаче не били много.

Преди време всички хора, които са започнали да се занимават с разследването на изнесените пари, са били отлъчени от партиите си. Пример за това е отлъченият Христо Марков от СДС. Той заяви, че в БСП е имало подобен случай.

"Трудно е да се назоват имената на българите, чиито пари са в офшорки", добави още Парамов. Той не очаква изтичане на имена на български собственици – физически лица при т.нар. офшорлийкс и предстоящото публикуване на още информация за компаниите в офшорни зони.

Той заяви, че изтичането на пари от България е започнало със старта на валутния борд. Според него 10 млрд. евро е сумарната стойност на парите, изнесени от българи в различни „офшорки".

Парамов обясни, че е нужно да се види кой дирижира политическата обстановка в България, за да се види кой и как е изнесъл парите от страната ни. "В момента бизнесът има много сериозно влияние върху политиката. Бизнесът подготви стачките. Това, което се случи на "Орлов мост", бе много добре платено", каза още Кольо Парамов.

Според думите му в офшорни компании има 31 трилиона долара. Толкова е общият обем на парите, които най-богатите хора от цял свят държат в 82 офшорни зони, като голяма част от тях са укрити

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай