Паралелната държава си показа лицето: мафиоти, олигарси, журналисти и политици в нея

Висаджията Красимир Каменов-Къро за ПП и ДБ: Идват моите хора

Паралелната държава си показа лицето: мафиоти, олигарси, журналисти и политици в нея | StandartNews.com
  • Висаджията Красимир Каменов-Къро за ПП и ДБ: Идват моите хора
  • Силовакът и негови хора в заговор с Цветан Василев и Бобокови да отстранят Гешев и магистрати – „вредители“

Паралелната държава – онази, която от десетилетия насам държи в хватката си цялото ни общество и се опитва да го отклони от демокрацията и евроатлантическия ни път, си показа зловещата физиономия. Разкривеното й престъпно лице бе демонстрирано наяве на пресконференция на главния прокурор Иван Гешев, директора на НСлС и негов заместник Борислав Сарафов, ръководителя на СГП Илияна Кирилова и директор на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) Атанас Илков.

На брифинга бяха изнесени подробности около досъдебно производство, стартирано през есента на миналата година от СГП по сигнал на спецслужба, за разследване на организирана престъпна група за разпространение на наркотици. В рамките на делото обаче, при обиски в домовете на двама от разследваните, са открити бележка и флашки със записи, вадещи наяве дълбоки престъпни връзки между олигарси, свързвани със силови групировки „бизнесмени“, разследвани лица, политици и представящи се за „разследващи“ журналисти. Зловеща мрежа, при това финансирана с олигархични средства и вероятно с пари и от санкционирана от ЕС и САЩ руска банка,

заговорничеща за отстраняването на магистрати и полицаи,

дръзнали да й се противопоставят и да се опитват да спрат престъпните й деяния. Сред мишените е бил и самият обвинител №1 Иван Гешев, за чието сваляне и компрометиране, в това число и чрез лобистка кампания в САЩ, е бил отделен „неограничен ресурс“.

Флашките са намерени при обиски в домовете на известните от криминалните хроники лица Дилян Георгиев и Антон Иванов – Парфюма. Антон Иванов е познат като човек с близки отношения с „Продължаваме промяната“ и по-конкретно с единия й съпредседател Асен Василев. Дилян Георгиев пък бе арестуван през 2019 г. по дело за изнудване. За разлика от Иванов, за когото се счита, че успял да избяга в чужбина, Георгиев е задържан при воденото в момента досъдебно производство, като именно при обиска в неговия дом са открити флашките с разобличаващи записи, а също и няколко скандални сами по себе си бележки. Самият той е с повдигнато обвинение за притежание на наркотици.

Кои са участниците в записите?

Основно действащо лице в тях, според разкритото от прокуратурата, е „бизнесменът“ с добре известно минало, обвързано с групировката ВИС-2 Красимир Каменов-Къро. В различните записи, общо 15 на брой, той говори с още няколко лица, едното от които въпросният Дилян Георгиев, а другото – журналист, представен като Митко от Bird. Единственият автор в сайта, които се представя за разследваща медия, а всъщност от години изпълнява ролята на „пощенска кутия“ за поръчки, отговарящ на това описание е Димитър Стоянов.

Димитър Стоянов и създателят на сайта Атанас Чобанов са споменавани в разговорите, а заедно с тях и забегналият в Сърбия банкер, източил КТБ Цветан Василев, както и русенските  бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови, които доскоро бяха обект на разследване от страна на прокуратурата. И докато Цветан Василев и Бобокови са споменавани като лица, организиращи финансови средства и лобизъм зад граница срещу мишените на тази задкулисна мрежа, то в разговорите са намесени и политици. В частност две партии – ПП и ДБ. По техен адрес Красимир Каменов-Къро казва: "Идват моите хора". Не липсват и други откровения, като например, че „те са идиоти“ и „малко непохватни“, но ще разкъсат Гешев.

„Тия са малоумни „Промяната“ – каквото кажеш, това ще направят“,

е друго достатъчно красноречиво твърдение в разговорите, в които впрочем се твърди също, че Гешев е „пътник“, както и ще че бъде атакуван, за да бъде оставането му на поста невъзможно. В този контекст участниците в разговорите обсъждат и санкционните списъци по „Магнитски“, като става ясно, че има договорка и лице зад граница да предприеме действия в тази насока. Тук е моментът да се припомни, че навръх Коледа първо депутат от ПП, а след това медии, принадлежащи към машината за манипулации на олигархията у нас, публикуваха писмо от американския конгресмен Уорън Дейвидсън, в което той зове за налагане на санкции срещу Гешев, при това основаващо се на опорки, разпространявани от години именно от банкера-беглец Цветан  Василев. По това време излезе наяве също, че Василев заедно с жена си Антоанета е наел именно в САЩ четирима нови лобисти.

На този фон, достатъчно красноречива е и бележка, намерена при обиските в дома на Дилян Георгиев. На нея личи ВТБ (една от основните руски банки, санкционирана  от ЕС и САЩ) и напечатан текст на английски, която според превода, предоставен от прокуратурата гласи:

"Здрасти. Имаме неограничено финансиране от Цецо от Белград за Гешев. Къро също е насреща. Казаха, че са ти изпратили материал. Важно е да намерим хора да пищят срещу Гешев. Тони Парфюма на Кокорчо също ще помага.

Митко. С."

И докато финансирането, за което се говори тук, е неограничено, в записите става ясно, че са заделени 400 000 за отстраняването на шеф на ГДНП. Открита е и бележка със заглавие „вредители за уволнение“, съдържаща имената на бивши спецмагистрати, както и новите им назначения.

И докато разследването по досъдебното производство продължава, а тепърва се очакват и още подробности за тази мрежа от олигарси, мафиоти, журналисти и политици, то и изнесеното досега вади наяве няколко красноречиви факта. Основният от които, че опитите за реформа в държавата и за възстановяване на законността в нея срещат зловещ отпор от паралелна мрежа изградена от олигарси, бивши силоваци и криминален контингент. Която при това е подпомагана в този отпор от хора, представящи се за журналисти и от политици, твърдящи, че са евроатлантици, но всъщност са проводници на задкулисни интереси. Интереси на хора, източвали държавата, като Цветан  Василев и на менторите им от Кремъл.

Друг явен факт е, че именно спецпрокуратурата е била трън в очите на тази олигархично-мафиотска мрежа. И със закриването й – прокарано именно от „хората на Къро“ и на олигарси като Цветан Василев – ПП и ДБ, е изпълнена поръчка на паралелната държава, пробваща се да държи страната ни в тинята на аутсайдерите и отклоняваща я от демократичната й пътека. Въпросът е докъде ще стигне тази мрежа, за да отстрани и следващата пречка – главния прокурор Иван  Гешев. И по-важното – ще й позволим ли всички ние като общество.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай