Пак скандал в София! Хекимян скочи на Терзиев

Какво поиска общинарят от ГЕРБ

Пак скандал в София! Хекимян скочи на Терзиев | StandartNews.com

Неуспелият кандидат кмет на София Антон Хекимян отново започна престрелка с новия градоначалник Васил Терзиев.

От името на групата на ГЕРБ-СДС настояваме кметът на София - Васил Терзиев, да присъства на първото заседание, нещо за което той е задължен и по закон. Това заяви пред журналисти Антон Хекимян от ГЕРБ, след като Грети Стефанова се ядоса и даде 30-минутна почивка на общинските съветнци, предава Sofia24.bg.

По думите на Хекимян, Терзиев лидира процеса по търсене на мнозинство: "Защото не чухме някои от общинските съветници да прави преговори или поне явни такива.

По време на погрома в София Васил Терзиев по време изпрати покана до лидерите на партиите, не до общинските съветници или до председателите на групи, за да търси подкрепа по политики, но не чухме дали ще търси подкрепата за това в СОС да се гласува за Борис Бонев. Това е изключително важно, защото виждаме, че се предлага отново същата точка, с абсолютно същото име, нещо, за което, явно, не са намерили до този момент подкрепа".

Антон Хекимян отново заяви, че от групата на ГЕРБ-СДС държат Васил Терзиев да присъства на заседанието:

"Ние искаме г-н Терзиев да бъде тук, каквото е задължението му по закон, за да каже как са протекли тези политически разговори, намерил ли е подкрепа по политики, търсил ли е подкрепа конкретно за г-н Бонев, ще иска ли неговото отстраняване, ако не може да се стигне до съгласието за мнозинство в Общинския съвет за това той да бъде председател на СОС.Виждаме, че този процес блокира и сме напът още една седмица от работата за софиянци да бъде изгубена", обърна внимание той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай