Отцепниците от ИТН прегърнаха Асен Василев, но ще мислят до петък

Премиерът в оставка Кирил Петков коментира експулсирането на 70-те руски дипломати

Отцепниците от ИТН прегърнаха Асен Василев, но ще мислят до петък | StandartNews.com

Независимите депутати се включват от утре в работната група за съставяне на програмата на правителството. Това заяви номинираният за премиер Асен Василев след срещата с тях.

До петък всеки един от депутатите ще обяви дали ще подкрепи състава на кабинета или не.

"Имаме много допирни точки. Това, което нас ни интересува, е ясна законодателна програма и ясна програма за действие. От утре започваме да работим по програмите. Всеки от нас ще се изясни - дали ще подкрепи, дали не. Национално отговорното поведение е да има правителство", каза Иво Атанасов (в средата на снимката).

Обединяващите приоритети са антикорупциоцнното законодателство, промените в КПОКНПИ, съдебната реформа. Ще бъде развита програма в тази посока и до петък всеки независим депутат ще обяви дали подкрепя правителството или не.

Иво Атанасов подчерта, че не е разговарял с никого от "Има такъв народ", чиито депутат бе допреди дни. "Не съм звънял на никого от колегите, всеки е свободен да вземе сам своето решение", подчерта той.

Премиерът в оставка Кирил Петков коментира експулсирането на 70-те руски дипломати. "Помолихме нотата да бъде върната, нищо не се случи. Аз не мисля, че тази тема е темата за следващата седмица, не мисля, че ще има някакви промени, какво и да се случи. Надявам се, че всички ще се фокусираме да имаме едно наистина работещо правителство и то да покаже продължение на това, което сме започнали", обясни Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай