Отровна атака по Симеон! Тежко обвинение

В какъв грях е замесен монархът

Отровна атака по Симеон! Тежко обвинение | StandartNews.com

Волоколамският митрополит Антоний не може да дойде в България само по покана на руското подворие. Това каза пред Actualno.com журналистът и политик, заместник-председател на партия „Републиканци за България“ Горан Благоев.

„Има едни стари църковни правила, че епископ, а Антоний е такъв, на една друга поместна църква не може да дойде и да свещенодейства в диоцеза на епископ на друга поместна църква, какъвто се явява българският патриарх.Защото това е в диоцеза на Софийска епархия. Да не говорим, че той, освен софийски епископ е и български патриарх.

Моето тълкуване категорично е, че Светият синод не може да не е знаел за тази визита. Няма как те да разберат в един момент от медийни публикации ден преди да кацне Антоний, или в същия ден, в който Антоний кацне, дакаже „Ку-ку, добър ден, аз съм тук, елате утре да служите с мен в Руската църква“. Това е нонсенс абсолютен. Освен всичко останало Светият синод би следвало, позовавайки се на досегашната практика, да уведоми външно министерство, дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет.

Такъв висок ранг предполага и среща с президента в някаква степен. И аз много се съмнявам, че, тъй като аз черпя информация единствено и само от сайта на външноцърковния отдел на Московската патриаршия, мисля, че много от срещите се спестяват. А няма логика митрополит Антоний да служи заупокойна молитва в църквата на Шипка и дане се срещне със Старозагорския митрополит Киприян, под чиито диоцез е църквата на Шипка

Т.е българската църква, за пореден път, воглаве със Симеон Сакскобургготски, който знаем колко е близък със Светия синод, абсолютно се доказаха като проводници на руско влияние в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай