Вторник,

Отбой! ГЕРБ се отказа от вот на недоверие

От: СТАНДАРТ -
3848
Отбой! ГЕРБ се отказа от вот на недоверие
A
A
A

Не се готвим да внесем вот на недоверие, каза зам.-председателят на НС от ГЕРБ- СДС Росица Кирова. И добави: "Защото каква би била целта на един вот на недоверие? Ние не сме подготвяли да внесем вот на недоверие. Ние разсъждавахме по коя политика можем да внесем вот на недоверие. Но стигнахме до извода, че политиките, по които може да се внесе вот на недоверие са много, няколко, почти всички до момента. Ние знаем какво е разпределението в парламента, управляващото мнозинство – като брой гласове. Така че в момента не смятаме, че от този вот на недоверие има необходимост.”.

„Ако става говорим за вота на недоверие като политически инструмент. Като инструмент, който да акцентира върху конкретни проблеми на хората, за да може да обществото да разбере какво се случва – аз смятам че ние говорим по всички тези теми всеки ден", каза още Кирова.

Тя коментира и внесеното от ГЕРБ искане 24 май да стане национален празник. „За едно такова решение трябва широк национален консенсус. Едва ли има българин, който да оспори, че датата 24 май е обединяващата за всички нас. Дата, по която няма противоречия, няма недоизказани дори в исторически план или тълкувани на ново факти и събития. Ние искаме нещо, което максимално да обедини българския народ”, каза депутатката.

По думите й това допитване трябва да бъде подложено на широко обществено обсъждане. „Може това да стане и на референдум. Но ние имаме достатъчно социологически проучвания и методи за измерване на настроенията и нагласите в обществото. Към момента по тази идея има широка обществена подкрепя. Разбира се, ние сме готови да изслушаме всички аргументи на политическите групи.  Смятам, че бихме могли да намерим една пресечна точка – общата точка".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички