Събота,

От къде ще дойдат парите да пенсии и здраве? Говори Сабрутев

От: СТАНДАРТ -
2583
От къде ще дойдат парите да пенсии и здраве? Говори Сабрутев
A
A
A

България не е бедна държава, тя е безобразно крадена. Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната” Венко Сабрутев, зам.-шеф на бюджетната комисия в НС в интервю за Нова тв. Той уточни: „Всички социални разходи, които са планирани в бюджета за 2022 г. , се покриват от приходната част. Ние не планираме да вземаме заеми, за да правим социални разходи. Планираме дефицитът да бъде инвестиран в капиталови разходи. Да може да изградим необходимата инфраструктура на страната и да инвестираме в хора, в здравеопазване и образование.”.

Опозицията играе на тънката струна със страховете на хората, коментира зам.-председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента във връзка с предупрежденията относно финансовата рамка на страната.

„Бюджетът включва в себе си и планира 5,8% от БВП за капиталови инвестиции. Трябва да си отговорим каква България искаме - на растежа, на високите скорости и доходи или такава, каквато е сега - тъпчеща на едно място”, добави той.

За да се развива страната, Сабрутев посочи, че са необходими инвестиции. Призова да се погледнат развитите икономики и техните практики. „Дефицитите, които те са заложили, са повече от 5,5%. В САЩ залагат над 7% дефицит. Истината е, че без инвестиции нищо не може да се промени”, каза още зам.-председателят на финансовата комисия.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички