Орешарски: Делян Пеевски е специалист

Изборът е консултиран с политическите сили, които подкрепят кабинета, каза премиерът

Орешарски: Делян Пеевски е специалист | StandartNews.com

София. "Считам, че Пеевски е специалистът, който може да ръководи агенцията." Това каза премиерът Пламен Орешарски след среща с с представители на протестиращите в сградата на Министерския съвет.

"Избирахме кандидатурата за председател на ДАНС между няколко", каза още Орешарски.

"Парламентът направи избор – какво още искате да ви отговоря", попита премиерът.

Министър-председателят каза, че не е запознат със свикването на Консултативния съвет за национална сигурност, защото е бил на среща.

Той каза, че също така не знае, че президентът няма да посети Дунав мост 2 за откриването заради решението на Народното събрание да избере председател на ДАНС. "Изборът е консултиран с политическите сили, които подкрепят кабинета", каза още министър-председателят.

Междувременно приключи срещата на министър-председателя Пламен Орешарски с представители на протестиращите.

"Проведохме ползотворна среща", каза премиерът.

"Дискутирахме много различни въпроси. Договорихме се два пъти в месеца да се правят такива срещи и да се въведат повече критерии – предварително да се задават теми. Поех ангажимент всички министри да правят консултативни съвет. Ще задължа и областните управители на обсъждане на регионални въпроси от значимост за района, а не са страната", каза още Орешарски.

На срещата са представени приоритетите на правителството, предвидени в Управленската програма. Разговорът поставя началото на съвместната работа за подобряване на условията на живот в България, включително усъвършенстването на законодателството в сферата на регулаторните режими и обществените поръчки.

Срещата продължи повече от два часа, предаде Фокус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай