Оливер Вархеи благодари на ДПС за подкрепата на Северна Македония

Еврокомисарят посети централата на ДПС, срещна се с Карадайъ

Оливер Вархеи благодари на ДПС за подкрепата на Северна Македония | StandartNews.com

Европейският комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи благодари на ДПС за подкрепата за Северна Македония. Вархеи е на официално посещение в България. Той посети централата на ДПС, където имаше среща с председателя на Движението Мустафа Карадайъ, съпрезидента на АЛДЕ Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/"Обнови Европа", зам.-председателя на ДПС Станислав Анастасов и зам.-председателя на ПГ на ДПС Хамид Хамид.

Оливер Вархеи специално подчерта ролята на Илхан Кюлюк като докладчик на Европарламента за Северна Македония и благодари на него и на Мустафа Карадайъ за активните действия на ДПС за европейската интеграция на Северна Македония. ДПС настоява за бърз старт на преговорния процес за съседите, в рамките на който могат да бъде изчистени всички спорни въпроси.

Мустафа Карадайъ и Илхан Кючюк подчертаха, че различията между двете държави не трябва да са пречка за бъдещото развитие на региона и Европейския съюз.

Вархеи благодари за последователната политика на ДПС. Движението винаги е било и е надежден и предвидим партньор, каза еврокомисарят.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ изтъкна пред Оливер Вархеи философията на ДПС, основана на заедността. И представи българския етнически модел, създаден от основателя и почетен председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Този модел на толерантност може да бъде основа за развитието на Западните Балкани, изтъкна Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай