Обсъждат ваканцията на депутатите

Гласуват оставката на Фидосова днес

Обсъждат ваканцията на депутатите | StandartNews.com

София. Колко да почиват през лятото ще решат днес депутатите в парламента. Почивката, от която се нуждаят народните представители, които работят под натиска на протестиращи повече от 40 дена, е една от основните теми, която ще бъде разисквана на дневния ред. Най-вероятно ваканцията ще бъде кратка, предвижда се парламентът да спре работа от пети август. От парламентарната група на ГЕРБ не са съгласни с тези идеи. Вчера лидерът на партията, който доскоро не влизаше в пленарна зала, заяви, че е по-добре Народното събрание да работи и депутатите да не почиват.

Днес депутатите трябва да прекратят пълномощията на народния представител Искра Фидосова. Тя подаде оставка след излизането на скандалното тефтерче на Филип Златанов. Тя съобщи, че не се свързва с инициалите И. Ф от тефтера и доброволно поиска да напусне парламента.

В дневния ред на Народното събрание днес а и са промените в НК, ще има и второ гласуване на промени в НПК. С тях ще спре практиката за т. нар „вечен обвиняем". Така всеки обвиняем ще има възможност да поиска разглеждане на делото в съда. Промени в Закона за публичност на имуществените лица, които заемат висши държавни, обществени и други длъжности в частния и публичния сектор, са друга точка от работата на парламента днес.

Заради натоварената програма на депутатите днес няма да има парламентарен контрол.

Депутатите от ГЕРБ ще бъдат на работа и днес. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай