Обрат! Петков посочи новото мнозинство в СОС

Съпредседателят на ПП каза, че вярват на кмета Терзиев и стоят зад него

Обрат! Петков посочи новото мнозинство в СОС | StandartNews.com

В момента се сформира едно мнозинство между ГЕРБ, БСП и "Има такъв народ" (ИТН). Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков за Столичния общински съвет (СОС).

Те трябва да кажат: „Ние си ставаме мнозинство, комисиите ще си ги движим напред и ще атакуваме кмета, защото още не можем да приемем, че сме загубили София“. Разбираме, няма проблем, заяви Петков.

Но нека да си го кажем ясно - когато ГЕРБ, БСП и ИТН сглобят това мнозинство, трябва да носят и отговорността за действията на СОС, коментира Петков. По думите му няма нещо страшно, нещо невероятно. Съпредседателят на ПП каза, че вярват на кмета Терзиев и стоят зад него. Ще му е ужасно трудно в СОС, когато има мнозинство срещу него, но такъв е животът, каза още Петков. Той добави, че такива са резултатите на изборите.

На въпрос, свързан с оспорването на местните избори в София, Петков коментира, че всички са видели, че разликата в броя на гласовете в първите проверки не е голяма и е в двете посоки. Ние сме "за" цялостна проверка. Ние сме абсолютно сигурни, защото знаем как сме работили, че този кмет беше избран легитимно и той трябва да управлява, заяви Петков, предаде БТА.

За съжаление, когато слагаме приоритетите на гражданите, няма достатъчно подкрепа в Общинския съвет три месеца. Аз не мога да разбера защо това се случваше, сега разбрах – те просто са се договаряли "да се сглобят" заедно, коментира Петков. Ние си носим отговорността за кмета, те ще трябва да си носят отговорността за Общинския съвет, нормално, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай