Обособява се Комисия по парламентарна етика начело с Пламен Славов от БСП

Пламен Славов, БСП

Обособява се Комисия по парламентарна етика начело с Пламен Славов от БСП | StandartNews.com

София. Депутатите отделиха етиката от Комисията по корупция и парламентарна етика. Парламентарната етика беше обособена в отделна Комисия по вероизповеданията и парламентарната етика.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който предизвика недоволството както на протестиращите граждани, така и на президента Росен Плевнелиев, който определи избора му за шеф на комисията по парламентарна етика за скандален, няма да отговаря вече за комисията.

Очакванията са Пламен Славов от БСП да оглави комисията по вероизповеданията и парламентарната етика, а Тунчер Кърджалиев от ДПС - тази по правата на човека и жалбите на гражданите. Приетата днес промяна в правилника на парламента е в името на борбата с корупцията и конфликта на интереси.

Парламентът гласува на второ четене изменения в Закона за специалните разузнавателни средства. Предстои и гласуване на първо четене на промени в Закона за устройство на територията. В дневния ред е и проект за решение за налагане на мораториум върху всички сделки на разпореждане и строителни дейности с държавни имоти в урбанизираните и извънурбанизираните територии на устройствени зони "А" и "Б" по Закона за устройството на черноморското крайбрежие, освен за случаи на инфраструктурни обекти с местно и национално значение.

Народното събрание ще обсъди и на второ гласуване законопроект за изменение и допълнение на Закона за Държавна агенция "Национална сигурност".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай