Обиден? Ето как острие на "Промяната" ще си върне на Кирил и Асен

Ето какви са плановете на Иван Христанов

Обиден? Ето как острие на "Промяната" ще си върне на Кирил и Асен | StandartNews.com

Нова партия прави бившето острие на “Продължаваме промяната” Иван Христанов. Тя ще си партнира с “ПП и ДБ.”

Политикът смята да регистрира новата формация в началото на април - непосредствено след парламентарните избори, като се насочва към местните през есента.

Бившият заместник-министър на земеделието отказа да се кандидатира за следващият парламент. Желанието е лично негово. Причината, поради която политикът не иска да бъде част от предизборните листи на “Промяната” е, че не харесва острия тон, по който партиите си говорят. Единственото решение според него е нова партия.

Пред Нова тв той каза: “Единственият начин да създадем нов тон в политиката е да се създаде ново политическо тяло”.

“Няма как да променим системата отвън. Гражданското общество може да наложи и да изиска този тон, но ако искаме да направим трайна промяна, трябва да има политически проект, който да зададе тона и да каже: “Ето така трябва да говорим”, каза той.

 “Не трябва да окуряваме и да съдим прекалено строго “ПП”, защото този тон стана запазена марка - не само на тях, но и на много други политически играчи преди това. Почти всички политически партии влизат в този капан.”, коментира още бившият депутат.

Според него в политиката трябва да се заложи на тон, който да включва не само ядосаните хорa.

Александър Дунчев също се отказа да бъде част от листите на “ПП”, но Иван Христанов отрече, че ще работи с него. Дунчев отказа да бъде част от “ПП” и “ДБ”.

За името и участващите в партията Христанов не иска да издава повече детайли до изборите за Народно събрание. По този начин той иска да не “обърква избирателите”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай