Понеделник,

Екскурзия в Украйна? Говори Лена Бориславова

От: Редактор -
3690
Екскурзия в Украйна? Говори Лена Бориславова
A
A
A

Излишно е да се пита трябваше ли да се случи срещата на управляващите в Киев с Володимир Зеленски. Това е нормално. Да отидеш по покана, за да окажеш най-малкото морална подкрепа. По-правилният въпрос е какво постигнахме в Киев и успешна ли бе тази визита.

Това коментира пред БНТ Лена Бориславова.

Шестте стъпки, които бяха начертани веднага след срещата между премиера Кирил Петков и Володимир Зеленски ясно показва, че освен че срещата бе приятелска, се видя много ясно къде България седи на международната карта. Също така се разкри голям потенциал как можем да помагаме на Украйна и да си сътрудничим в редица аспекти, посочи тя.

В момента по отношение на изграждането на зърнен хъб с цел д а се помогне на Украйна за износа на зърно се заформя тристранно сътрудничество заедно с Румъния. На следващо място бе уговорено да се започне незабавна евакуация на българския кораб в Черноморск, нашите моряци ще могат в най-скоро време да се приберат у дома, посочи тя. 

Постигнахме съгласие и затова да закупуваме съвместно газ за региона. На 5 май техния енергиен министър ще направи всичко възможно да участва на среща за енергийната сигурност, която ще се проведе в България. Така че всички тези неща и още много други са резултат от това посещение и това беше най-правилното нещо, което България можеше да направи в този момент, посочи тя. 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички