Понеделник,

Парламент! Опънаха червения килим, гласуват с ръка

От: СТАНДАРТ -
Парламент! Опънаха червения килим, гласуват с ръка
A
A
A

Трескава подготовка за старта на 45-ото НС. Цяла нощ продължиха приготовленията в историческата сграда на парламента. От вторник, когато по предложение на Тошко Йорданов от „Има такъв народ” бе решето първото заседание да е в старата сграда, в нея се прави основно почистване. Килимите са изпрани, прозорците измити, мебелите върнати. Причината е, че вече 6 месеца пленарната зала стои заключена. В края на миналия парламент депутатите се преместиха в новата пленарна зала – на втория етаж в бившия партиен дом. „Има такъв народ” и „Изправи се! Мутри вън!” заявиха обаче, че няма да положат клетва в сграда с петолъчка на върха.

ВИЖ ОЩЕ: Парламентът се събира, депутатите дават клетва

Така изведнъж в историческата сграда на НС настана оживление и суматоха. Монтирана бе отново и трибунката за изявления на парламентарните лидери. Големият проблем обаче остава гласуването. Електронната система бе преместена в новата сграда и днес депутатите ще гласуват с вдигане на ръка, тъй като времето на администрацията не стигна за преместване на пултовете за гласуване.

Журналистите обаче остават изолирани в зала „Запад” без пряк достъп но депутатите.

„Има такъв народ” и „Изправи се! Мутри вън!” настояват парламентът да се върне отново в старата си сграда. Но в момента в нея е администрацията на НС. Партиите нямат стаи, защото в тях са настанени комисиите.

В 8 часа пред централния вход на НС бе опънат и червеният килим, по който ще влязат в парламента новите депутатите и официалните гости. От двете му страни се подреди гвардейски шпалир.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички