Събота,

Ново 20: Пари за всеки, който издаде данъчна измама

От: Стандарт -
1541
Ново 20: Пари за всеки, който издаде данъчна измама
A
A
A

"Продължаваме промяната" пише проектозакон, в който ще се регламентира паричен бонус за всеки, който издаде случай на данъчна измама. Той е част от мерките за справяне в последствията от инфлацията, а целта е да има по-голяма събираемост в хазната.

Това обясни пред "Нова телевизия" депутатът от управляващата партия Искрен Митев. Той уточни, че проектозаконът е бил обсъден вчера с работодателите по време на тристранния съвет.

В проектозакона ще залегне условието - който подаде три фалшиви сигнала за неплатени данъци, да бъде финансово санкциониран.

Една от посоките, в която трябва да се мисли, е проектът да не стане елемент на доносничество, призна Искрен Митев и добави, че българските фирми са се изказали "много ласкаво" и са подкрепили законопроекта.

Едната хипотеза била да се запази анонимността на човека, който подава сигнала, другата е укритите данъци да са над 3000 лв. 10% от установеното ще бъде дадено на подалия сигнал, но в рамките на месец, след като длъжникът се изплати.

"Стремим се да има равенство в българското общество. Това е инструмент, който цели да покачи събираемостта", каза Искрен Митев.

Още се доуточнявало какво би се приело като доказателство.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички