Ново 20: Пари за всеки, който издаде данъчна измама

"Продължаваме промяната" пише проектозакон

Ново 20: Пари за всеки, който издаде данъчна измама | StandartNews.com

"Продължаваме промяната" пише проектозакон, в който ще се регламентира паричен бонус за всеки, който издаде случай на данъчна измама. Той е част от мерките за справяне в последствията от инфлацията, а целта е да има по-голяма събираемост в хазната.

Това обясни пред "Нова телевизия" депутатът от управляващата партия Искрен Митев. Той уточни, че проектозаконът е бил обсъден вчера с работодателите по време на тристранния съвет.

В проектозакона ще залегне условието - който подаде три фалшиви сигнала за неплатени данъци, да бъде финансово санкциониран.

Една от посоките, в която трябва да се мисли, е проектът да не стане елемент на доносничество, призна Искрен Митев и добави, че българските фирми са се изказали "много ласкаво" и са подкрепили законопроекта.

Едната хипотеза била да се запази анонимността на човека, който подава сигнала, другата е укритите данъци да са над 3000 лв. 10% от установеното ще бъде дадено на подалия сигнал, но в рамките на месец, след като длъжникът се изплати.

"Стремим се да има равенство в българското общество. Това е инструмент, който цели да покачи събираемостта", каза Искрен Митев.

Още се доуточнявало какво би се приело като доказателство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай